Čo je sonická elektrická zubná kefka?

Názov sonickej zubnej kefky je odvodený od prvej sonickej zubnej kefky Sonicare. V skutočnosti je Sonicare iba značka a nemá nič spoločné so Sonica. Vo všeobecnosti má sonická zubná kefka iba rýchlosť vibrácií 31 000 krát/min alebo viac. Po preklade však neviem, či to nie je zavádzajúce. Mnohí zákazníci si mylne uvedomujú, že všetky elektrické zubné kefky, ktoré vydávajú zvuky, keď ľudské uši môžu počuť, sú sonické zubné kefky, alebo využívajú na čistenie zubov princíp zvukových vĺn.

Skutočná sonická zubná kefka vyžaduje vibračné frekvencie až do viac ako 50 000 pohybov za minútu

Sonická elektrická zubná kefka Hilton pre deti
V skutočnosti je frekvenčný rozsah ľudského sluchu asi 20–20 000 Hz a rýchlosť sonickej zubnej kefky je 31 000-krát/min prevedená na frekvenciu 31 000/60/2≈258 Hz (dôvodom delenia 2 je, že ľavá a Pravé čistenie zubov je cyklus a frekvencia je jednotka času Počet cyklických zmien v rámci) je v rozsahu sluchovej frekvencie ľudského ucha; zatiaľ čo rýchlosť bežnej elektrickej zubnej kefky (3 000 ~ 7 500 krát/min) sa prevádza na frekvenciu 25 až 62,5 Hz, čo je tiež sluchová frekvencia ľudského ucha v rámci rozsahu pôsobnosti, ale nemožno ju nazvať sonickou zubnou kefkou.
Sonické elektrické zubné kefky ponúkajú sekundárny typ čistenia súvisiaci s efektom nazývaným dynamika tekutín. Vďaka oveľa vyššej rýchlosti kefky sonické zubné kefky rozhýbu tekutiny v ústach (vodu, sliny a zubnú pastu), čím ich efektívne premenia na čistiace prostriedky, ktoré sa dostanú do štrbín, ku ktorým sa kefka nedostane, napríklad medzi zuby a pod. línia ďasien.


Čas odoslania: júl-09-2021